La banda ha quedat desmantellada després que la policia hagi arrestat 11 persones a França, set a Portugal i unes altres set al Regne Unit, a més de realitzar 24 escorcolls. Les investigacions van començar el febrer de 2011, quan la Policia Nacional, en col·laboració amb els altres cossos policials, va començar a vigilar l’organització, que operava a Espanya, França, Portugal, Alemanya, Bèlgica, Dinamarca i Holanda.

En la investigació es va identificar una estructura que operava a Portugal, contactava amb dones de nacionalitat pakistanesa que estiguessin disposades a contraure matrimonis de conveniència i també a França, on es captaven immigrants que necessitaven regularitzar la situació en què es trobaven. A Espanya hi actuava el cap de l’estructura, encarregat de concertar els casaments i d’obtenir els permisos de residència. A Barcelona, el cap de la banda recollia a l’aeroport els immigrants pakistanesos i les dones portugueses que anaven a contraure matrimoni i feia les gestions administratives i religioses (aquestes al Centre Islàmic de Barcelona) per aconseguir-ho.

Durant la investigació també van detectar estafes bancàries. El “modus operandi” consistia a captar ciutadans portuguesos que eren traslladats a França durant uns dies per obrir comptes bancaris amb quantitats importants de diners, amb l’objectiu de guanyar-se la confiança de les sucursals. Després sol·licitaven crèdits que no retornaven i retiraven els diners que havien dipositat fins al moment.

Fruit de les investigacions, el mes de novembre de l’any passat la policia va arrestar a Barcelona 25 integrants de la banda i va escorcollar un establiment de dóner kebab que estava implicat en la trama. Al febrer es va produir la detenció del cap de l’organització a la ciutat, i durant l’arrest es va requisar molta documentació i altres efectes relacionats amb l’activitat delictiva.