Catalunya rebrà 14 milions de mascaretes que els ciutadans podran recollir a les farmàcies a partir de dimarts de la setmana vinent. Així ho ha anunciat el president de la generalitat, Quim Torra, aquest dijous. Tot i aquest anunci, els farmacèutics de Barcelona desconfien que l’arribada massiva de màscares es faci realitat: “No sabem quantes n’enviaran ni si les enviaran realment dimarts”, ha criticat Maria Núria Bastús, treballadora de la Farmàcia Audet. “No les tenim totes que arribin”, ha coincidit a afirmar Arnau Tuyoda, de la Farmàcia M. Prats.

L’arribada de milions de mascaretes a Catalunya ha agafat per sorpresa bona part dels farmacèutics, que lamenten haver-se’n assabentat a través dels mitjans de comunicació. És el cas de Bastús, qui lamenta que “no en sabem absolutament res”. En la mateixa línia s’ha expressat la farmacèutica Carolina Garcia, treballadora de la Farmàcia García del Cerro: “De moment no ens ha arribat cap informació. Esperem el comunicat del col·legi però no en sabem res encara“, ha afirmat.

Denuncien desprotecció davant del coronavirus

Una altra de les preocupacions dels farmacèutics es la manca de protecció envers els contagis. Bastús ha criticat que no disposen de prou mascaretes i que se senten “desprotegits” perquè “només ens ha arribat una mascareta per treballador que ens ha de durar tot el confinament”, ha dit. Tot i això, la farmacèutica ha afirmat que atenen “pacients que han donat positiu per coronavirus”.

Dues mascaretes per ciutadà

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, ha explicat que dimarts vinent arribaran les primeres 100.000 mascaretes a les farmàcies de Catalunya. Budó ha demanat que en prioritzin la recollida les persones que hagin de tornar a la feina i que no en tinguin. La compra de les mascaretes permetrà que cada ciutadà en tingui dues, una de les quals gratuïta. Per adquirir-les serà necessari presentar la targeta sanitària a la farmàcia.