Un grup de persones catòliques s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume per protestar contra el pessebre que hi ha instal·lat l’Ajuntament, que és ben diferent a l’escena tradicional del naixement de Jesús.

A la proposta del consistori no hi ha ni el nen Jesús, la Verge Maria, ni tampoc sant Josep, com se solen veure al pessebre. Unes absències que per als concentrats són una “burla” a la seva religió que no representa el Nadal.

protesta pessebre catòlics

Com a protesta, han muntat un pessebre tradicional davant de la façana del consistori i també han desplegat pancartes catòliques amb la imatge de Jesucrist. Molts d’ells, de genolls i amb rosaris a les mans, han recitat el ‘Pare nostre’.

Cadires buides al voltant d’una taula

Després de diversos pessebres polèmics, aquest any l’Ajuntament ha optat per escenificar els àpats de Nadal amb una representació a càrrec de Sebastià Brosa. Sota el títol ‘Tots a taula’, 12 personatges tradicionals es personifiquen en cadires al voltant d’una gran taula parada. El nen Jesús el simbolitza un pitet i els Reis, una capa.