La Catedral ha reformat els terrats per convertir-los en un nou mirador de Barcelona, que ara ofereix vistes panoràmiques de la ciutat des del barri Gòtic. Fins ara els visitants només podien accedir a la part central del terrat i no tenien aquestes vistes panoràmiques que s’han guanyat ara. La visita al terrat està inclosa en l’entrada general al temple, que té un preu de 14 € per a adults i 6 € per als menors de 12 anys, mentre que els menors de tres anys hi poden entrar gratuïtament.

Les obres s’han fet sobre una superfície de 2.002 m² de rajola. S’ha impermeabilitzat i sanejat el terra per evitar afectacions al sostre del claustre i l’església. També s’ha recuperat el paviment original que hi havia i s’han millorat els accessos al terrat amb escales i baranes noves i un ascensor modernitzat.

Restauren els vitralls més antics

El temple també aprofitat per restaurar els 12 vitralls que daten dels segles XIV i XV. Amb el pas dels anys i la pol·lució, els vitralls del deambulatori, que són els més antics, necessitaven una restauració perquè tornessin a lluir la màxima esplendor. En total, els tècnics han actuat sobre 230 m² de vitralls. Els han desmuntat, reparat, refet i reforçat per retornar-los el color i l’aspecte originals.

Catedral de Barcelona

Les obres han costat 2,5 milions d’euros i les han finançades diverses administracions: el fons MITMA del Govern hi ha aportat un milió d’euros, el fons FEDER hi ha aportat 637.764 euros, i l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) de la Generalitat hi ha aportat 221.000 euros.

Foto: Catedral de Barcelona

A banda, el temple ha posat en marxa un arxiu digital que permet l’accés lliure als documents més antics de l’Arxiu Capitular.