La Generalitat ha de decidir ràpidament si vol mantenir el certificat covid per poder entrar a la restauració, els gimnasos, les residències i l’oci nocturn. Segons ha reconegut la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en cas de voler continuar amb la mesura, hauria de presentar la resolució al TSJC aquest mateix dimecres perquè pogués continuar en vigor a partir de la mitjanit de dijous. El problema és que l’executiu encara no disposa de l’informe que va encarregar al Comitè Científic Assessor sobre la idoneïtat de continuar aplicant la mesura. Alguns dels membres del comitè, però, com la presidenta Magda Campins, s’han mostrat contraris a eliminar-lo.

El comitè d’experts es reuneix a la tarda

Cabezas ha dit que l’òrgan dels experts es reuneix aquesta tarda. “L’informe està força avançat però estem esperant a veure què es diu”. I afegeix: “Si es valorés que caldria aplicar el certificat, caldria córrer molt, molt, molt i molt perquè ha d’entrar avui al TSJC. Són terminis molt ajustats i és una mesura que limita els drets de la ciutadania i que necessita l’aval judicial”. Reconeix, per tant, que hi ha “una dificultat operativa a l’hora d’implantar una mesura si hagués d’anar en la línia de mantenir-lo”. Si aquesta dificultat a què es refereix Cabezas no es pogués resoldre, el certificat deixaria d’estar vigent la mitjanit d’aquest dijous.

Salut fa dies que reconeix que el passaport es va començar a aplicar en una circumstàncies molt diferents de les actuals, quan imperava la variant delta i les persones vacunades tenien més protecció als contagis.