Catalunya ha superat el milió de primeres dosis posades de la vacuna contra la covid, concretament 1.010.874, segons l’últim balanç de Salut: així, el 13 % de la població ha rebut la primera dosi. Per col·lectius, han rebut la primera dosi el 77 % de les persones amb gran dependència; el 64 % dels més grans de 80 anys i el 28 % de la població general d’entre 60 i 65 anys.

El sistema de Salut no descansa

La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha explicat que amb l’arribada aquest dilluns de noves vacunes de Pfizer —se n’esperen 193.000 dosises podrà «acabar la vacunació de persones més grans de 80 anys». Aquest fet permetrà començar a administrar la vacuna a la població de la franja entre 70 i 79 anys la setmana del 12 d’abril.

Vergés ha afegit que es farà amb un criteri d’edat (començant per la població de 79 anys) i que permetrà també acabar de vacunar les persones dependents, que “han estat sempre una prioritat en aquesta vacunació”.

4.000 cites lliures

D’altra banda, la consellera de Salut ha puntualitzat que encara hi ha 4.000 cites disponibles fins dimecres per a la població de la franja entre 60 i 65 anys: “Tenim les dosis aquí i les volem posar”, ha dit. Vergés ha informat sobre aquest dada des de la Facultat de Filosofia, Geografia i Història de la UB del Raval, des d’on es vacunen 1.600 persones al dia.

Vergés demana tornar al teletreball

Pel que fa a la tornada de Setmana Santa i les previsions d’una pujada de contagis, Vergés ha demanat que la població no recuperi “tota l’activitat diària” sinó que abaixi el ritme i que, qui pugui, redueixi els moviments: “Tornem al teletreball”, ha dit, per poder controlar aquesta pandèmia.