Han arribat només un dia després de l’aval de l’EMA. Catalunya ha rebut aquest dimecres les primeres 24.000 dosis de la vacuna de Janssen, tan bon punt el Ministeri de Sanitat n’ha reprès el repartiment a les comunitats autònomes. La intenció de Salut és administrar-les de forma immediata per avançar en el procés de vacunació contra el coronavirus: fonts del departament asseguren que les primeres dosis de Janssen es posaran aquesta mateixa setmana, a partir de dijous o divendres.

Aquesta és una vacuna d’una única dosi, fet que ha de permetre agilitzar encara més la immunització de la població. Ara per ara, rebran la Janssen les persones d’entre 70 i 79 anys, col·lectiu que fins ara rebia només la de Pfizer. Segons les mateixes fonts de Salut, el criteri que se seguirà per administrar una vacuna o una altra a una persona que es trobi dins d’aquesta franja d’edat serà aleatori, és a dir, es combinaran tots dos vaccins.

La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ja va aplaudir l’aval de l’Agència Europea de Medicaments a Janssen. Assegura que “les vacunes són segures i la gent pot estar doblement segura“.