gent al carrer pi margall
Foto: Martí Petit

El Procicat ha aprovat tornar a allargar les restriccions per la covid-19 una setmana més. El paquet de mesures vigent caducava aquest divendres, 17 de setembre, i amb aquesta nova pròrroga es mantindran, almenys, fins al divendres 24.

Això vol dir que bars i restaurants hauran de continuar tancant a dos quarts d’una de la matinada. De fet, cap altra activitat no es podrà allargar més enllà d’aquesta hora. L’oci nocturn també seguirà tancat com a mínim fins al dia de la Mercè, malgrat que l’Ajuntament de Barcelona havia demanat reobrir-lo abans.

Tornen els castells després d’un any i mig

El que sí que es reprèn és l’activitat castellera, que ha estat aturada des de l’inici de la pandèmia. Les colles podran fer construccions de fins a 160 persones, que hauran de portar la mascareta posada. Cada castell podrà durar com a màxim 15 minuts, comptant tot el procés de construcció. D’altra banda, hi haurà protocols que establiran les normes per entrar i sortir de les places.

Els membres de les colles hauran de demostrar que tenen la pauta completa de vacunació, o bé una PCR negativa en les darreres 48 hores. En el cas dels menors de 12 anys, se’ls farà un test d’antígens.

El retorn de l’activitat castellera és el darrer canvi en les mesures contra la covid-19. La setmana passada es van eliminar totes les restriccions que afectaven drets fonamentals: es va aixecar la limitació de 10 persones a les trobades socials, i també la reducció d’aforament en actes civils i religiosos.