El govern ha aprovat, prorrogar les restriccions vigents actualment fins d’aquí a una setmana, és a dir, fins al 12 de juliol. La decisió s’han pres en el marc del Procicat, que s’ha reunit aquest divendres al matí per analitzar les mesures en vigor i si calia fer canvis per l’increment exponencial dels contagis dels últims dies.

Josep Maria Argimon: “No obrirem més”

També aquest divendres, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, havia avançat en una entrevista a RAC1 que, de moment, no es farien passos enrere en la desescalada, si bé també ha estat clar a l’hora de dir que “no obrirem més”. 

Pel que fa a l’explosió de casos entre els més joves, Argimon també ha evitat vincular-ho a l’obertura de l’oci nocturn i ho ha atribuït a l’oci en general. De fet, pel que fa a les discoteques, ha explicat que s’està treballant amb el sector per implementar altres mesures com ara els tests d’antígens abans d’entrar als establiments

Reincorporació als llocs de treball

Una de les poques novetats que incorpora la resolució, que entrarà en vigor dilluns, 5 de juliol, és la recomanació als titulars dels centres de treballs, tant públics com privats, perquè els treballadors es reincorporin progressivament de forma presencial al lloc de feina. La resolució, però, també recomana l’ús del teletreball quan l’activitat laboral ho faci possible.

El govern ja havia anunciat fa uns dies la intenció de “desescalar” el telebreball.