El govern ha anunciat més restriccions aquesta setmana per frenar els contagis de la cinquena onada de la pandèmia.

Així, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha admès que “treballem per fer un equilibri amb la vida social, econòmica i emocional, però no estem en un bon moment”. I ha remarcat: “Caldrà prendre mesures, que esperem aquest dilluns o dimarts anunciar, un cop estiguin determinades des del punt de vista tècnic”.

La variant delta serà el 90 % a mitjans d’agost

En aquest sentit, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha estat clar i contundent a l’hora de posar xifres a la variant delta, responsable de l’explosió de positius en aquesta cinquena onada de contagis: “La variant delta representa més del 60 % dels contagis“, ha dit.

En aquest sentit, la previsió d’Argimon és que -citant estudis epidemiològics europeus- aquesta variant “representi a mitjans d’agost el 90 % dels contagis a Catalunya”.

Les hospitalitzacions creixen un 60 % en una setmana

Aquest és l’escenari amb què treballa el govern i a sobre de la taula hi té una altra dada: les hospitalitzacions per covid-19. En només una setmana s’ha passat de 140 persones ingressades a planta a un total de 226 aquest diumenge. Això suposa un increment del 61 %.

Amb tot, els ingressos a les UCI es mantenen força estables. De fet, fa set dies hi havia 53 pacients crítics i actualment n’hi ha 55.