(ACN) La Generalitat farà cribratges als monitors del lleure que marxin de campaments o colònies, segons ha avançat TV3 i ha confirmat l’ACN. El primer es farà aquest dissabte i va dirigit a monitors que han de fer activitats amb pernoctació. La mesura es va comunicar aquest dijous en una reunió entre les entitats del sector i la Direcció General de Joventut.

En un primer moment es faran cribratges per a les activitats amb sortides previstes fins dimecres. Dijous vinent començarà un segon cribratge per a les activitats que surtin fins diumenge.

A Barcelona els cribratges es faran a la Direcció General de Joventut, al carrer de Calàbria, 147, dissabte, 10 de juliol, i dijous, 15 de juliol, entre les 10 i les 14 h i entre les 15 i les 18 h. L’objectiu de les proves és detectar els asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió. Per fer-se el test antigènic ràpid (TAR) no cal demanar cita i és absolutament voluntari per al personal dirigent dels casals o els esplais. Segons la Generalitat uns 1.800 monitors iniciaran l’activitat per aquestes dates.

El sector ho valora positivament

La Fundació Pere Tarrés i Fundesplai han valorat positivament la mesura perquè afegeix un “plus” als protocols. La primera té actualment uns 17 positius i 14 grups confinats i la segona calcula que l’afectació és d’un 1 %. Els cribratges es faran segur a Barcelona i a Lleida i en queden encara per confirmar a altres territoris. El sector ha indicat que, a partir del 19 de juliol, aquests cribratges es faran a les farmàcies.

Les entitats fan una crida per garantir les activitats

El president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés, Xavi Nus, ha destacat la “necessitat” de mantenir les activitats de lleure perquè són molt “necessàries” per a infants i joves, especialment després de l’any de pandèmia. “Igual que s’han mantingut les escoles obertes ara és necessari mantenir aquestes activitats”, ha manifestat.

En una línia similar s’ha expressat el portaveu de Fundesplai, Josep Maria Valls, que ha reivindicat que les activitats del lleure són segures, ja que els protocols permeten tant prevenir casos com contenir la situació si es detecta algun positiu. Ell també ha fet una valoració positiva de la posada en marxa dels cribratges perquè “afegeixen un plus” a aquests protocols.