A partir del 15 d’octubre s’acabarà la limitació horària que obliga a posar fi a les activitats que es facin a Catalunya a la 1 de la matinada. Ho ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una compareixença en què ha dit que bars i restaurants poden recuperar l’horari prepandèmia. La restauració també recuperarà el 100 % de l’aforament i s’eliminen la distància obligatòria entre taules i també cau la limitació de 10 persones a l’interior dels locals.

Tot i aquest pas definitiu cap a la normalitat prepàndemia, el president del govern ha demanat prudència i responsablitat a la ciutadania i ha recordat que la mascareta continuarà sent obligatòria en els espais tancats.

Com quedaran els horaris de la restauració?

Amb l’eliminació del límit horari, els bars i restaurants podran tancar portes a les 2.30 h de diumenge a dijous; i les nits de divendres, dissabte i vigília de festius, ho podran fer a les 3 h.

Les terrasses a la ciutat de Barcelona mantindran l’horari actual (que ja és l’anterior a la pandèmia): de diumenge a dijous, a mitjanit, i divendres, dissabte i vigílies de festius, a la 1 h. En altres municipis l’horari de les terrasses pot ser diferent.

A quina hora tanca l’oci nocturn?

La fi de la limitació horària, arriba després que s’hagi reobert tot l’oci nocturn. Un sector que també ha recuperat els horaris anteriors a la crisi sanitària.

  • Els bars musicals tanquen a les 2.30 h entre setmana i a les 3 h els caps de setmana i vigílies de festius.
  • Les discoteques poden tancar a les 5 h entre setmana i a les 6 h els caps de setmana i vigílies de festius.
  • Els cafès teatre, cafès concert o sales de concert, a les 4.30 h entre setmana i a les 5 h els caps de setmana i vigílies de festius.