app radar covid

L’aplicació Radar Covid ja està disponible a Catalunya. Es tracta d’una app mòbil que facilita el rastreig de contactes d’una persona que ha donat positiu per coronavirus. L’activació d’aquesta eina s’ha pogut fer després d’haver integrat els seus sistemes d’informació en els de Salut, tal com ha explicat el secretari general del departament, Marc Ramentol.

Catalunya era l’única comunitat autònoma que encara no tenia disponible aquesta aplicació. Recentment, el govern de la Generalitat va desplegar ContacteCovid.cat, el seu propi sistema de rastreig de contactes per SMS. Això vol dir que tots dos sistemes es complementaran a partir d’ara.

Com funciona Radar Covid?

Aquesta app funcionarà a través de codis QR. La persona que hagi donat positiu per coronavirus haurà d’activar aquest QR i, automàticament, s’enviarà una alerta per mòbil a tothom que en les darreres 48 hores hagi estat contacte estret d’aquest contagiat.

L’ús d’aquesta aplicació arriba a Catalunya en plena segona onada de la pandèmia, en què els contagis per coronavirus s’incrementen setmana rere setmana. En aquest sentit, les autoritats sanitàries demanen extremar les precaucions al màxim i aprovaran noves restriccions els pròxims dies.