CARLES CALERO, testimoni català a Niça "Estava mirant els focs d'artificis des d'un lloc més allunyat. De camí a l'hotel vaig veure que la gent fugia i havia molta tensió. A l'hotel estava tancat, vaig picar, van obrir la porta i vaig entrar-hi. El meu hotel no donava al passeig, sinó a un carrer del costat i havia policies ben armats que barraven el pas al passeig dels Anglesos." ARIADNA MARRUGAT "Cada any anem a veure els focs del 14 de juliol però aquest any vaig decidir no anar-hi. Visc a 10 minuts del passeig i veia la gent que corria pel carrer cridant. Pensava que no podia ser un altre atemptat." ANNA MARTÍN "La gent està confosa. Si un simple acte festiu es converteix en un lloc perillós, la gent agafa por."

En Carles Calero havia viatjat aquesta setmana a Niça per assistir a un congrés d’investigadors. En declaracions a BTV, ha explicat que ell, casualment, es trobava veient els focs artificials allunyat de la multitud i que va ser quan tornava en direcció a l’hotel quan es va trobar amb la tragèdia.

L’Ariadna Marrugat explica que cada any, en fa quatre que viu a Niça, va a veure els focs artificials del 14 de juliol. Enguany, però, va preferir quedar-se a casa. Tot i això, explica que el seu pis es troba a 10 minuts del passeig on va tenir lloc l’atac i va poder veure com la gent corria. “Pensava que no podia ser un altre atemptat”, lamenta.

L’Anna Martín va veure els focs artificials des d’un turó. Fa nou anys que viu a la capital de la Costa Blava i assegura que la celebració del 14 de juliol en aquesta ciutat aplega molta gent de la zona. Tem, a més, l’impacte que pot tenir l’atemptat per al sector de l’hostaleria perquè, diu, la diada nacional marca l’inici de la temporada alta, “si un simple acte festiu es converteix en un lloc perillós, la gent agafa por”.