A les 20 h del vespre, unes 300 persones han participat en la cassolada en contra del rescat de la banca espanyola, acordat aquest dissabte per l’executiu de Rajoy. La protesta, que ha tingut lloc a la plaça de Catalunya i ha durat mitja hora, l’ha convocada el moviment del 15-M. Després de l’acte, s’hi han sumat més persones, fins arribar a prop d’un miler, i la multitud ha avançat per la Rambla (fotografia superior) en direcció a la plaça de Sant Jaume (fotografia inferior).

Els manifestants posen en dubte les afirmacions del president del govern, Mariano Rajoy, que va dir que la decisió no afectaria el dèficit de l’Estat i tampoc no tindria conseqüències per a la població. De fet, experts com Ramon Adell, de la Universitat de Barcelona, ja han advertit que aquest préstec podria suposar la pujada de l’IVA, retocs en les pensions o una gran reforma de l’Administració.

El moviment Democracia Real Ya critica que “el país ja està endeutat i és esclau dels alts interessos” que ha de pagar pels crèdits. El moviment, critica que, per poder pagar, “el país privatitza, ven la riquesa nacional i explota els treballadors”.

Abans de la cassolada, unes 90 persones han participat en l’assemblea del moviment del 15-M a la plaça de Catalunya. Una de les intervencions més aplaudides ha demanat la nacionalització de la banca i que Espanya surti de l’euro.