covid barcelona cinquena onada

La setmana del 16 al 22 d’agost, l’Agència de Salut Pública va notificar 1.573 positius de covid-19 a Barcelona. Això representa una reducció de contagis del 90 % si ho comparem amb el registre màxim de la cinquena onada: 14.500 casos del 5 a l’11 de juliol. Les dades constaten que la corba de l’estiu s’ha doblegat. De les cinc onades viscudes, aquesta és la que ha pujat i baixat més ràpid.

Des del pic de positius a principis de juliol, els casos nous s’han reduït més d’un 30 % cada setmana. La baixada més acusada es va registrar amb el canvi de mes, quan la setmana del 2 d’agost els contagis van passar de 6.000 a gairebé 3.500, un 42 % menys. Posteriorment, el ritme s’ha alentit però igualment ha estat remarcable.

El balanç de l’última setmana d’agost encara supera els casos que es detectaven abans de pujar la cinquena onada: 1.077 del 14 al 20 de juny. En tot plegat també cal tenir present que durant el mes d’agost s’han fet la meitat de proves diagnòstiques i això també afecta el nombre de positius comunicats. Tot i això, la baixada de casos és més elevada que la disminució de tests realitzats.

Tot i la tendència optimista de les dades, les administracions consideren molt provable l’arribada d’una sisena onada. Carme Borrell, gerent de l’Agència de Salut Pública, ja va alertar que amb les imatges d’aglomeracions vistes a les festes de Gràcia i a les platges, cal estar “expectant a l’evolució de les properes setmanes”.