El Casal dels Infants ha posat en marxa un servei d’autoreparació tèxtil gratuït al número 22 del carrer de la Reina Amàlia, al local on té la seu al Raval. Es diu Tot a Punt i està format per 10 dones vinculades a l’associació que ajuden la gent del barri que s’hi acosta a arreglar les peces de roba. El servei obre els dilluns i els dimecres, de 10 a 13 h, i els dimarts i dimecres, de 17.30 a 19.30 h. Un dels objectius de l’espai és reaprofitar de la roba i també que es converteixi en un punt de trobada i de sociabilització de les dones immigrants que viuen al barri.

 

El Casal les ha formades amb un curs de modista

La desena de dones han assistit en un curs de modistes impartit pel mateix Casal dels Infants. Algunes ja tenien nocions prèvies de costura i ha estat fàcil formar-les. Han après tècniques bàsiques per arranjar la roba amb màquines de cosir i arreglar estrips i traus o estrènyer i eixamplar peces.

Una de les participants d’aquesta iniciativa és la Khadija Raissouni. Ella va conèixer el taller gràcies a l’educadora de la seva filla al Casal i de seguida li va interessar. “Aquí tinc un espai per aprendre costura, on deixar la meva filla acompanyada i fer alguna cosa per al barri”, ha assegurat la Khadija. La seva companya modista és la Mariana Budui, que veu el taller com una oportunitat perquè més endavant pugui trobar feina remunerada com a modista: “Penso que en un futur puc tenir uns ingressos treballant pel meu compte”.

Guanyar en autonomia i llengua

Un dels aspectes que vol potenciar el taller és que les dones guanyin confiança i incrementar l’autoestima. Segons Rosa Balaguer, directora del Casal dels Infants del Raval, la majoria dediquen el temps a la criança dels fills i a les feines de casa. D’aquesta manera, surten del seu entorn habitual i això els genera autonomia. A més, treuen profit del fet d’haver de parlar i expressar-se en grup, ja que l’ús del català o el castellà és un estímul afegit.

D’altra banda, el taller pretén ser un nou espai comunitari al Raval. Esther Mas, educadora del centre, assegura que s’ha dissenyat un servei “amb la comunitat” per teixir relacions de col·laboració i generar oportunitats per al barri.