El Casal de Barri Prosperitat engega el curs amb el local de la plaça d’Àngel Pestaña tancat per obres. L’activitat del casal s’ha reubicat a tres espais: la seu de l’AV Prosperitat, la parròquia de Santa Engràcia i l’Institut Sant Andreu. Els treballs que s’hi estan duent a terme consisteixen a renovar-ne la sala d’oci per millorar-ne la sonoritat i els subministraments i servei del bar.

L’equipament, tancat fins al Nadal

Les obres s’allargaran, en principi, fins al Nadal. En aquest temps s’instal·larà a la sala d’oci un sostre nou que amorteixi el so. “En aquesta sala es fan concerts i altres activitats i els músics i tècnics ens deien que la sonorització era molt dolenta”, explica Arturo Figueroa, coordinador del casal de barri. “Per això havíem demanat les obres”.  A més, se’n millorarà la zona del bar amb una barra nova i se’n renovarà la maquinària que ja estava obsoleta. Per fer-ho, els operaris han hagut de treure una part del fals sostre.

Les activitats, reubicades a altres espais

Mentre durin les obres, l’oficina i les activitats s’han traslladat a altres espais propers. L’oficina del casal de barri s’ha situat al local de l’AV Prosperitat, on també s’han traslladat algunes de les activitats. “Hem reduït l’oferta i les places, perquè els nous protocols limiten l’aforament”, explica Pedro Cervera, dinamitzador del Casal de Barri Prosperitat. “Alguns dels tallers ja els fèiem l’any passat a l’associació de veïns. Les activitats de salut, ioga, gimnàstica i hipopressius les farem a la parròquia de Santa Engràcia, que ens deixa una sala gran amb bona ventilació. Les de la tarda les farem a l’Institut Sant Andreu, que ens deixa la sala d’actes”.

Continuen fent suport a la xarxa

En els darrers mesos el Casal de Barri Prosperitat també ha fet de punt d’informació i suport telemàtic per a la xarxa de la Prosperitat. Aquesta tasca continua fent-se a les oficines de l’associació de veïns. Tanmateix, per manca d’espai suficient, intentaran derivar-ne una part cap als punts instal·lats per l’Ajuntament.