La rehabilitació del Casal de Barri Can Carol ja ha acabat i s’ha resolt el concurs per a la gestió cívica de l’equipament. La FEACC, la Federació d’Entitats Amigues de Can Carol i Consolat, que agrupa cinc entitats de Vallcarca, serà l’encarregada d’obrir el casal al barri. Està previst que comenci a funcionar el gener del 2021 amb la idea que els veïns puguin conèixer l’espai i així dissenyar activitats i possibilitats per a l’equipament nou del barri.

Un equipament nou amb gestió comunitària

El concurs per a la gestió de Can Carol s’ha resolt a favor de la FEACC, una federació que agrupa l’AFA Montseny, l’Observatori de Vallcarca, l’Associació de Veïns Som Barri, l’Associació ECOS-Antic Forn i l’Ateneu de Vallcarca, cinc entitats de Vallcarca que s’han unit amb el propòsit de donar vida a l’equipament municipal de manera comunitària.

L’any 2016 l’Ajuntament va adquirir aquest casalot del 1860 per convertir-lo en un casal per al barri. En aquests quatre anys el projecte del casal s’ha anat desenvolupant amb el seguiment del veïnat. David Castellet, de la junta de la Federació d’Entitats Amigues de Can Carol i Consolat, explica que “al nucli antic de Vallcarca no hi havia equipaments i encara menys equipaments gestionats de manera comunitària pel veïnat, llavors això fa molta il·lusió i també hi ha molta expectativa”.

Tot a punt per obrir el gener del 2021

Ara, les obres de rehabilitació han acabat i tot i que queda arranjar l’accés a l’edifici, el mobiliari, la retolació o temes administratius està previst obrir portes a inicis d’any. “Esperem que la gestió si tot va bé comenci al gener. Esperem que totes les veïnes trobin el seu espai, intentar sortir una mica de l’esquema dels centres cívics del ‘sota, caballo y rey’, intentar ser originals, que és l’esperit d’aquest barri”, apunta Castellet.

Més de 400 metres quadrats

De moment, l’entitat gestora ja ha estrenat web (http://www.cancarolvallcarca.cat/) i xarxes socials per explicar el projecte i ensenyar les possibilitats del casal. Amb aquest equipament, el barri ha guanyat 448 metres quadrats per fer-hi activitats. Hi haurà una sala polivalent, espais expositius, aules, una barra freda i un gran espai per fer tallers de cuina. A més, se n’ha habilitat la coberta per poder organitzar activitats i horts.

La plaça s’integrarà en el casal

El casal està envoltat per la plaça de la Farigola, que, tot i que encara no hi ha data per condicionar-la, serà part del projecte del casal. Joan Bernà, de la junta de la FEACC, diu que estan satisfets, ja que “s’ha aconseguit que es preservi amb els elements que la caracteritzen, que són arbres de set espècies diferents, amb terra, que no la facin dura”.

La federació espera poder començar a imaginar el casal amb el veïnat com més aviat millor i omplir l’espai d’activitats. Entre altres propostes, ja ha rebut peticions per organitzar tallers de cuina vegana.