La mobilització començarà a les 16 hores a la plaça d’Urquinaona i anirà fins al passeig Marítim, passant per la via Laietana, el carrer del Doctor Aiguadé i el Parc de la Barceloneta. Un recorregut que vol simbolitzar com la ciutadania porta el seu clam d’acollida fins al mar, on el 2016 van morir 5.000 persones quan intentaven fugir de la violència.

La marxa estarà presidida pel lema “Prou Excuses. Volem acollir”, per interpel·lar directament les administracions perquè assumeixin les seves responsabilitats en matèria d’acollida. Segons Adriana Cabeceran, veu de les entitats de la campanya, “hem d’exigir a la Generalitat que deixi de dir que és cosa de Madrid. Generalitat i ajuntaments poden fer moltes coses i per això els demanem que treballin des de les seves competències i, paral·lelament, pressionin el Govern espanyol”.

Els organitzadors han afegit que esperen que sigui una manifestació massiva -tot i que no hi posen xifres- perquè s’està mobilitzant molta gent i una vintena de grups territorials estan organitzant autocars per assistir-hi. Consideren que “cal sortir al carrer” per exigir que es posi fi a les causes que estan provocant que la gent fugi dels seus països, per exigir que es garanteixin vies legals i segures per als que fugen i per reclamar una acollida amb igualtat de drets.

La manifestació “Volem acollir” culminarà la campanya “casa nostra, casa vostra”. Abans però, l’11 de febrer es farà al Palau Sant Jordi el Gran Concert per a les Persones Refugiades, que arriba  amb les entrades esgotades, i  a més, unes 70.000 persones i entitats han signat el manifest Que Catalunya sigui terra d’acollida. A partir d’aquí, les entitats impulsores de la iniciativa elaboraran un decàleg de propostes concretes i urgents que faran arribar a les institucions, i ja alerten que si no es troba una solució al drama de les persones refugiades, tornaran a sortir al carrer.