La façana d’una casa de Sant Andreu crida l’atenció de tothom que hi passa per davant. Coneguda pels veïns com “la casa dels globus”, es troba ubicada al carrer de Virgili, es troba decorada amb milers de globus. La iniciativa és de Jannett Schcolnick, propietària de la casa i decoradora d’esdeveniments, que va començar a guarnir la façana el Nadal de l’any passat, durant el confinament. Des de llavors, ho repeteix diverses vegades l’any coincidint amb diverses festivitats i celebracions.

Cada decoració és diferent

La decoració de Nadal que ha dissenyat la Jannett per a aquest any es troba dividida en dues parts. La vertical, on es pot llegir “Bon Nadal”, és més seriosa, mentre que la del balcó és més infantil. Tot i que cada any fa un disseny diferent, no hi pot faltar el Pare Noel. “Els nens que hi passen l’anomenen la casa del Pare Noel i volen entrar-hi”, explica la Jannett.

Aquesta vegada ha fet servir un miler de globus de làtex biodegradables. La Jannett munta l’estructura a casa i després la penja a l’exterior. Els globus estan lligats amb una corda especial feta d’acer i tenen una durada d’uns 20 dies. “Són resistents a la pluja i el vent i quan es posen lletjos, els retiro”, explica.

Els veïns l’anomenen “la casa dels globus”

La iniciativa de decorar la façana per Nadal ha tingut tan bona rebuda que també la decora per altres festivitats de l’any. A més de Cap d’Any i Reis, també ho fa per Carnestoltes, Halloween o Sant Jordi. Molts veïns s’aturen a mirar-la, però també ve gent de fora del barri. “Això sembla la Rambla, la gent es fa fotografies amb la façana i estic molt contenta”, assegura la Jannett, que, a més, s’ha creat un perfil a Instagram i Facebook perquè l’etiquetin.

Una tradició que prové de Mèxic

La Jannett fa més de 20 anys que viu a Sant Andreu, però les seves arrels són mexicanes. Per això, tot i que la Jannett va començar a decorar la façana per Nadal l’any passat, abans ja hi posava algun detall per celebrar el Dia de Morts, una tradició mexicana que se celebra a principis de novembre.