Fa mesos que la façana de la Casa Batlló té un element nou però, fins ara, ningú no havia detectat que incomplia la normativa. Es tracta d’una càmera fotogràfica enganxada a la paret de l’edifici mitjançant un braç metàl·lic per tal que els visitants es puguin fer retrats des d’una perspectiva diferent. El giny està enganxat a la decoració original creada per Antoni Gaudí, concretament, a l’element ideat per l’arquitecte per pujar el mobiliari al darrer pis de la casa.

La càmera de la discòrdia, que enfoca cap a l’última planta de l’edifici, disposa d’un ancoratge de seguretat per evitar que caigui i també té un protocol d’instal·lació que exigeix treure-la i posar-la diàriament. Però no és legal.

Segons el consistori, col·locar un element fix adossat a la façana “atempta i vulnera els principis de protecció de patrimoni”. Per aquest raó, l’Ajuntament ha avançat que enviarà un comunicat per indicar que el seu ús està prohibit i exigirà a la propietat que retiri la càmera. En cas que no ho faci, ja ha dit que iniciarà el tràmit sancionador corresponent.

El director general de la Casa Batlló, Gary Gautier, ha dit a BTV que encara no han rebut cap informació del consistori però ha afirmat que un cop els facilitin el comunicat es posaran en contacte amb l’Ajuntament per tractar la situació.

Recentment, el consistori va obligar a 124 finques de la Rambla a eliminar i retocar elements de les façanes que incomplien la normativa de paisatge urbà. Poc després del primer avís, els propietaris van començar a retirar alarmes, focus i tendals, entre d’altres elements.