Acte vandàlic Casa Batlló

La Casa Batlló ha presentat una denúncia penal contra el sindicat SUT pels danys ocasionats durant la protesta dels treballadors de l’empresa subcontractada Staffpremium, en vaga des del 8 d’octubre. Segons els responsables del monument, alguns vaguistes van provocar “destrosses irreparables” al patrimoni, a més d’agredir alguns empleats i amenaçar-ne els visitants. “L’escalada de tensió”, afirmen, va dur-los a tancar les portes al públic.

En la denúncia, la Casa Batlló demana que s’investiguin els fets i quantifica en 92.313 € els danys i perjudicis ocasionats a les instal·lacions, treballadors i clients. En referència als desperfectes causats en la vidriera original, remarquen que es tracta d’una “agressió” a un monument protegit per la Unesco i que, en més de 100 anys d’història, “ningú no havia comès intencionadament un fet d’aquesta naturalesa”. Pel que fa als treballadors agredits, assegura que continuen en tractament mèdic.

En un comunicat, els responsables del monument afirmen que, amb la denúncia es pretén “protegir els treballadors, veïns i visitants, així com cuidar la imatge de la ciutat i de les institucions culturals”. També puntualitzen que respecten el dret de manifestació i de vaga, “sense que aquests drets emparin conductes que atemptin contra la llibertat, la integritat física i la mateixa Casa Batlló“.