Els veïns del carrer dels Salvador, al barri del Raval, estan tips de la brutícia que envaeix el seu carrer cada dia. Per això han aprofitat la festa major del barri per decorar el carrer d’una manera ben peculiar: Han utilitzat la brossa que han trobat al terra, sobretot plàstic, i l’han combinat amb les banderoles. El resultat ha estat un carrer decorat que clama al civisme dels veïns.

12 bosses de brossa recollides en 20 minuts

Aquesta setmana alguns veïns del carrer dels Salvador han fet un acte reivindicatiu recollint la brossa del terra del seu carrer i dels entorns. Es pensaven que necessitarien uns quants dies per tenir prou brossa per decorar tota la via per la festa major, però en 20 minuts en van tenir prou per recollir 12 bosses grosses de brossa de 50 litres. Mentre recollien la brutícia van aprofitar per parlar amb els veïns i conscienciar-los que cal tenir un carrer net. “Això és per conscienciar tant a la gent del carrer i del barri com a l’Ajuntament, que les escombraries han d’anar als contenidors, perquè sinó se’ns menjaran les rates, els escarabats que ja és un problema que tenim molt gran aquest any” explica Cristina Vilalta, veïna del carrer dels Salvador. Quan acabin les festes del Raval aquest dilluns, els veïns recolliran les “escombraries decoratives” i les portaran a reciclar.

A la nit el carrer s’omple amb bosses, la gent les llança aquí, i se’n va, com si fos un porta a porta, però aquí no es fa aquest tipus de recollida.””
Rafael Gómez, veí carrer Salvador
Una de les bosses de brossa que els veïns del carrer dels Salvador han fet servir per decorar el carrer durant la Festa Major

Volen que l’Ajuntament sancioni

Els veïns expliquen que també han fet aquesta acció per donar un exemple a l’Ajuntament i vegin que les campanyes de conscienciació han de ser molt visuals: “Aquí estem en un barri en què es parlen moltes llengües i que un missatge només en català no arriba a tothom, han de ser coses molt gràfiques.” explica Carmela Torró, veïna del carrer. A més, expliquen, que s’han reunit moltes vegades amb el consistori i demanen que aquestes campanyes de conscienciació vagin acompanyades de multes perquè s’ha de solucionar el problema seriós d’incivisme que pateixen.