El BBVA ha accedit a la petició de l’Ajuntament d’aturar el desallotjament dels baixos del número 3 del carrer de la Riereta. En aquest espai viuen tres joves que el van ocupar amb l’ajut dels veïns. De fet, els propietaris de la resta de pisos prefereixen que s’hi quedin perquè l’habitatge abans havia estat un narcopís i tenen por que la història es repeteixi.

El banc ha confirmat a betevé que s’ha suspès el desallotjament i ha accedit així a la petició dels veïns que, amb el suport de les entitats Acció Raval i Acció Reina Amàlia, van demanar públicament permetre als ocupes continuar vivint a l’edifici. És la fórmula que van trobar a finals del 2017 per evitar que hi tornin narcotraficants.

Per als veïns i entitats del barri aquest és un exemple clar de l’estratègia especulativa que -diuen- estan utilitzant bancs i fons voltor. Segons ha explicat Iñaki Garcia, de Stop Desnonaments Raval, els grans propietaris permeten la degradació de la zona per vendre els immobles a fons voltor i que aquests, diuen, facin negoci a costa de l’expulsió dels veïns.

Els veïns alerten que hi ha tres locals més en una situació similar, situats als carrers de la Riereta i de Vistalegre.