carrer llibertat festes gràcia 2022

El carrer de la Llibertat aposta per la inclusió en el seu guarniment d’enguany amb motiu de les festes de Gràcia 2022. Aquesta via del barri de la Vila de Gràcia tindrà temàtica vikinga i hi haurà diferents estacions amb vaixells, un poblat, una taverna i fins i tot una batalla, el Ragnarok. Cada estació tindrà un panell explicatiu en braille i un altre plafó amb pictogrames que expliquen concretament aquesta escena.

Seqüència de pictogrames inclusius que es podran veure a la decoració del carrer de la Llibertat

La comissió de festes del carrer ha elaborat també un panell amb diferents textures de parts de l’ornament per tal que les persones amb dificultats visuals les puguin tocar.

Pel que fa a les barreres arquitectòniques, la comissió de festes del carrer posa una barra de bar adaptada per a persones amb cadira de rodes i reservarà un lloc preferent a les seves activitats per a persones amb mobilitat reduïda. Entre les activitats que es faran al carrer de la Llibertat, hi haurà una visita guiada per a persones amb diversitat funcional amb interpretació en llengua de signes catalana i suport de codis per a persones amb ceguesa.

Festes de Gràcia 2022: Programa, concerts, activitats i tot el que n’has de saber

Altres activitats inclusives durant les festes de Gràcia 2022

En aquesta edició de les festes de Gràcia, l’Ajuntament de Barcelona organitza diverses activitats inclusives i d’atenció a la diversitat, amb el suport de diverses entitats. Dimarts, 16 d’agost, hi haurà una visita audiodescriptiva per a persones amb discapacitat visual, a les 10.30 h a la plaça de la Vila. A la tarda, l’Associació Catalana pro Persones Sordcegues organitza al carrer de les Guilleries un taller per conèixer l’experiència de les persones amb sordceguesa. Més tard, a les 18 h, es farà una visita amb llengua de signes per a persones amb discapacitat auditiva al refugi antiaeri de la plaça del Diamant.

Serà el dijous, 18 d’agost, quan hi ha previstes tres activitats més en aquest sentit. La primera és un recorregut cognitivament accessible a les festes de Gràcia, amb especial sensibilitat envers les persones amb autisme. L’organitza Aprenem Autisme, es farà a les 10 del matí i el punt de partida és a la plaça de la Vila.

Concerts de les festes de Gràcia 2022: Quins cantants i grups hi actuaran?

El mateix dijous es faran dues rutes La Meva Barcelona a càrrec de l’entitat ATRA, especialitzada en salut mental. Tindran lloc a les 10 i a les 12 h i el punt de partida és l’hotel Casa Fuster.