L’Ajuntament de Barcelona té previst iniciar al novembre les obres per pacificar el carrer de Galileu, al districte de les Corts. Els treballs es faran al tram comprès entre l’avinguda de Madrid i el carrer de Can Bruixa, que es convertirà en plataforma única. Les obres duraran uns nou mesos i tenen per objectiu potenciar el comerç de proximitat i promoure els usos socials de l’entorn.

Un espai per al passeig

En total es renovarà una superfície de 3.360 m2, amb un paviment de pedra natural granítica i escocells amb arbres nous. Les obres tenen un pressupost d’1,9 milions d’euros, i donen prioritat al vianant i al passeig. Per crear un espai d’ús veïnal segur i continu, s’alternarà la posició de l’alineació de l’arbrat i la vegetació a cada cruïlla. El trànsit de vehicles quedarà reduït a l’ús dels veïns i a l’accés a la benzinera que hi ha al carrer.

Una demanda dels veïns de les Corts

El projecte de reforma del carrer de Galileu va en la línia de la petició que els veïns i comerciants van plantejar l’any 2019 al districte de les Corts. Els veïns es queixen d’un carrer fosc, amb massa circulació de vehicles i poc espai per a vianants. Lamenten que les branques dels arbres tapen la llum dels fanals i esperen que amb la reforma això quedi resolt.