Els Mossos d’Esquadra han carregat contra un grup d’unes 200 persones que intentaven impedir des de primera hora del matí d’aquest dijous que desnonessin el Hamid Kadri i la seva família del pis que teníen llogat al carrer de Mühlberg, al Carmel. El pis és propietat d’Oleguer Pujol, el fill de l’expresident de la Generalitat, i la Xarxa d’Habitatge d’Horta-Guinardó l’acusa de no voler pactar un lloguer social per als inquilins.

Segons han informat els Mossos d’Esquadra en un comunicat, però, els agents han “mediat amb les persones concentrades perquè permetessin el pas de la comitiva” però els concentrats “no han fet cas a les indicacions policials i hi han respost activament per impedir-ho”. La policia catalana afirma que “els agents d’ordre públic han hagut d‘intervenir fent ús de la mínima força indispensable per garantir la seguretat” de la comitiva judicial.

Tot i la pressió veïnal, però, el desnonament s’ha fet efectiu a mig matí per ordre del Jutjat Civil número 57. La família del Hamid ha marxat de casa enmig dels aplaudiments de la gent que s’havia concentrat per intentar evitar-ho. La comitiva judicial ha arribat a l’immoble cap a les 10 h. Agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra han carregat contra els assistents perquè facilitar que la comitiva pogués accedir al pis.

Sense acord per a un lloguer social

Aquest és el quart llançament al qual ha de fer front aquesta família. Els dos primers es van poder aturar gràcies a les mobilitzacions veïnals, i el tercer es va suspendre per la moratòria de l’estat de l’alarma.

El Hamid Kadri, la seva dona i els dos fills viuen de lloguer en aquest pis propietat d’Oleguer Pujol des de fa tres anys. L’any 2018 el Hamid es va quedar sense feina i no podia fer front als 750 euros mensuals que pagava de lloguer. Tot i que va intentar eixugar part del deute que tenia, en paral·lel es va iniciar el procediment judicial.

Per evitar l’expulsió de la família, l’Ajuntament va intentar negociar amb la propietat per incloure el pis en la borsa d’habitatges de lloguer. Els advocats d’Oleguer Pujol, però, asseguren que el seu client “no reuneix els requisits legals” per participar en una borsa de lloguer perquè és investigat per l’Audiència Nacional. La Xarxa d’Habitatge d’Horta-Guinardó, però, creu que amb el patrimoni que té Oleguer Pujol es pot permetre oferir un lloguer assequible a aquesta família i evitar que marxi.