El Sindicat d’Habitatge del Casc Antic ha aturat l’intent de desallotjament de tres famílies amb menors al número 56 de la ronda de Sant Pere. Segons han explicat a betevé, aquestes persones estaven ocupant des de dilluns tres pisos d’aquest edifici. Afirmen que ho van fer després d’haver passat més de dos mesos vivint en pensions i sense tenir alternativa habitacional. El Sindicat d’Habitatge del Casc Antic afirma que tots els pisos són del mateix propietari i que, a més, a la primera planta de l’edifici té un allotjament turístic. Fins al lloc s’hi han desplaçat set furgonetes dels Mossos d’Esquadra.

Els agents, segons diverses entitats en defensa de l’habitatge,  han carregat contra les prop de 40 persones que s’havien traslladat per mostrar el rebuig al desallotjament. De fet, molts usuaris ja han penjat les imatges d’aquestes càrregues a les xarxes socials.

El Sindicat d’Habitatge del Casc Antic denuncia que el desallotjament s’ha intentat fet sense ordre judicial i denuncia que l’actuació dels Mossos d’Esquadra ha estat desproporcionada. Critiquen també que els agents han identificat les persones que aquest migdia s’han acostat per protestar contra l’acció policial i que en cap moment no han acceptat cap mediació. Una situació semblant a la que van denunciar el 12 d’octubre passat, quan també es va produir un intent de desallotjament al carrer de Santa Madrona, al Raval.