Carles Mundó ha estat el darrer dels 12 acusats en el judici del procés a fer ús de l’últim torn de paraula. L’exconseller de Justícia considera que “traslladar els temes polítics als tribunals fa un flac favor a la política i en res no ajuda la justícia“. Per Mundó, el judici és “el resultat d’un fracàs de la política” i també “un fracàs col·lectiu si creiem que la funció de la política és escoltar la ciutadania i proposar solucions”.

L’extitular de Justícia ha afirmat també que “la política i la justícia són essencials per enfortir la societat democràtica” i s’ha mostrat confiat que “som a temps de buscar camins que ens acostin a les solucions”. En aquest sentit, ha dit que “enrocar o conduir a carrerons sense sortida és sempre equivocat”. “Mai no és tard per trobar solucions i espero que tothom estigui a l’altura del moment”, ha afegit.

En la seva declaració, a l’inici del procés, Mundó va assegurar que el referèndum de l’1-O “no es va finançar amb diners públics”. També va afirmar que, quan el van convocar, estaven “absolutament convençuts” que no cometien cap delicte.

Els 12 acusats han fet ús aquest dimarts a la tarda del darrer torn de paraula. Escolta aquí la compareixença completa de Mundó.