MANEL CASTELLÀ, cap de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital Clínic "No és desfibril·lar el pacient i el pacient torna a la vida com si no hagués passat res, es necessita un equip mèdic al darrere que el rescati després d'això. Però sí que és cert que en els primers cinc minuts sense desfibril·lador no podem fer res. I per això ni l'equip mèdic més ràpid pot arribar en aquests primers 5, 8 minuts. Per això és important aquesta implantació i la conscienciació de la gent."

Seguint l’exemple de Casa Alfonso, el primer restaurant de Barcelona a tenir instal·lat un desbril·lador, responsables de les àrees de cardiologia dels hospitals del Mar, Sant Pau, Clínic i Sant Joan de Déu reclamen que aquests aparells s’instal·lin a altres establiments. Restaurants, però també cinemes, grans magatzems o a les feines.

Insisteixen en què els primers minuts són clau per reanimar una persona en cas que tingui una aturada cardíaca. Uns minuts que no són suficients perquè hi arribin els serveis d’emergències mèdiques. També recorden la importància de formar el personal, en cas d’instal·lar un desfibril·lador, perquè en puguin fer un bon ús.

Entre els participants a la trobada que s’ha fet a Casa Alfonso per reclamar la instal·lació de més d’aquests aparells, hi havia el doctor Javier Massagué, director de la Fundació de l’Hospital de Nens, i que ha exercit com a portaveu dels serveis de cardiologia dels hospitals del Mar i de Sant Pau, el doctor Manel Castellà, cap de cirurgia cardíaca de l’Hospital Clínic, i el doctor Roland Isla, de l’Hospital de Sant Joan de Déu.