El CAP Sagrera tornarà a atendre els veïns de manera presencial a partir del proper dimarts, 21 d’abril, segons ha informat l’Institut Català de la Salut. Arran de l’esclat de la pandèmia per coronavirus, l’activitat dels centres d’atenció primària es va reorganitzar: mentre alguns centres van ampliar els seus horaris al cap de setmana, d’altres, com és el cas del CAP Sagrera, van limitar-se a l’atenció telemàtica i telefònica. Amb el nou horari, el CAP Sagrera estarà obert de dilluns a divendres de vuit del matí a vuit del vespre.

Gestionar les baixes de manera telemàtica

Això sí, els responsables de Salut recomanen als veïns que, “davant de qualsevol consulta i per evitar desplaçaments”, es posin en contacte en primera instància amb els professionals del CAP mitjançant trucades telefòniques, enviant un missatge al web de programació de visites o través del portal La Meva Salut. També es recomana fer servir aquest servei per realitzar tràmits administratius com ara gestionar incapacitats temporals. Aquestes recomanacions es produeixen després que aquesta mateixa setmana professionals de l’atenció primària asseguressin que l’excés de burocràcia estava saturant el servei.

Pel que fa a les visites presencials que, per tenir caràcter urgent, hagin de fer-se fora de l’horari de portes obertes, s’hauran de realitzar al CAP Maragall, al CUAP Casernes o al CUAP Dos de Maig.  El CAP Maragall és un dels 31 centres d’atenció primària de la ciutat que des de l’inici de la pandèmia obren —també— el cap de setmana. Pel que fa als dos centres d’urgències d’atenció primària, l’horari de visites serà de 24 hores els 365 dies de l’any.