Els timbals dels diables de Sants han fet un efecte crida a les portes de Can Vies, on a poc a poc s'hi han aplegat desenes de persones en suport de la vuitantena d'encausats pels fets del mes de maig, la majoria dels quals estan encara pendents de la vista. Fins ara dues persones han estat jutjades i absoltes, en un dels casos perquè el jutge va considerar que no hi havia proves suficients. Amics, familiars dels encausats i simpatitzants de Can Vies han participat en la marxa, que ha començat una mica més tard del previst i que ha aplegat prop de 500 persones. Una de les reivindicacions: que els judicis siguin imparcials. ROSA SEGUÍ, mare d'un dels encausats "Saber per part dels mateixos advocats que la majoria de vegades no hi ha cap prova contra ningú. És el discurs del poder que diu una cosa i la realitat que en diu una altra." NÚRIA GONZÁLEZ, mare d'un dels encausats "Ho viuen com una persecució, ho dic perquè molts han estat detinguts pel carrer, molts han estat detinguts dos mesos després dels fets de Can Vies." El mes de desembre es va crear la xarxa antirrepressió dels familiars de detinguts per donar-se suport mutu. Consideren que els seus fills han estat represaliats i demanen als ciutadans que van ser testimonis dels fets que es posin en contacte amb ells per donar garanties al procés. En els judicis que començaran aquesta setmana se sol·liciten penes d'entre dos i cinc anys de presó. "Aquesta setmana se celebraran una desena de la vuitantena de judicis encara pendents. Per donar suport a les persones encausades s'han convocat concentracions tots els matins des de dimarts fins a divendres a la Ciutat de la Justícia. Us ho ha explicat des del barri de Sants, Rocío Romero."

En els judicis se sol·liciten penes des de dos anys i nou mesos de presó, les més baixes, i fins a cinc anys i 10 mesos, les més altes. Als joves encausats se’ls fa responsables d’alguns dels aldarulls causats arran del desallotjament del centre autogestionat.

Els manifestants han demanat aquest diumenge l’absolució de les persones encausades i que es garanteixi la imparcialitat en el judici. A més, reclamen que les declaracions de la policia no siguin l’única prova per jutjar-les.

El mes de desembre es va crear la xarxa antirepressió dels familiars de detinguts per donar-se suport mutu. Consideren que els seus fills han estat represaliats i demanen als ciutadans que van ser testimonis dels fets que es posin en contacte amb ells per donar garanties al procés. També han anunciat concentracions de suport a les persones encausades cada dia, entre dimarts i divendres, a les 10 h davant de la Ciutat de la Justícia, on tindran lloc els judicis.

Fins ara dues persones han estat jutjades i absoltes, en un dels casos perquè el jutge va considerar que no hi havia proves suficients. El primer judici pels fets de Can Vies va ser el del casteller de Barcelona Sergi Rúbia, que va ser absolt el setembre passat després de passar 22 dies a la presó de Brians I i enfrontar-se a una petició de pena de cinc anys de presó. Aquesta setmana se celebraran set de la vuitantena de judicis encara pendents.

Ocupat l’any 1997, Can Vies va ser desallotjat i es va començar a enderrocar el 26 de maig de l’any passat. Durant diversos dies es van produir aldarulls pels carrers de Sants i al centre de la ciutat en les manifestacions en suport al centre i es van detenir més de 80 persones. Posteriorment es va aturar el procés d’enderroc i actualment la Plataforma Can Vies porta a terme la reconstrucció de l’edifici.