El president de l’Associació Professional d’Autors i Creadors de la Rumba Catalana, Sicus Carbonell, ha parlat sobre l’homosexualitat dins del poble gitano en un debat organitzat a ‘El matí de Barcelona’, amb motiu del Dia Mundial del Poble Gitano.

El cantant de Sabor de Gràcia, fitxat per Ernest Maragall per anar a la llista d’ERC a les eleccions municipals del 2019 a Barcelona, ha explicat que dins de la comunitat gitana hi ha gais i lesbianes i que no se’ls ha de rebutjar per la seva condició sexual -“s’ha de respectar”-. però ha apuntat: “El que no m’agrada és el vici”. Ha afegit que li fa “pena” qualsevol persona que neix gai perquè “és una dona atrapada dins del cos d’un home”.

“Per sobre de tot està l’estima”

Malgrat aquestes declaracions, Sicus Carbonell ha assegurat que l’ètica gitana diu que la persona homosexual pot fer el que vulgui i que, un cop a casa, “no hi ha cap problema”. “Per sobre de tot hi ha l’estima”, ha afegit, però reconeix que hi ha gitanos que no volen tenir un fill homosexual. “Hi ha pares que volen el que és natural, i n’hi ha d’altres que donen suport al fill faci el que faci”.

De fet, el president de l’APAC ha criticat que s’estigmatitzi el col·lectiu gitano en aquest tema perquè, diu, fora del poble romaní també hi ha persones que rebutgen l’homosexualitat.