La Sindicatura de Greuges de Barcelona està ara en ple procés de renovació després de finalitzar el mandat de sis anys. Aquest dimarts es va tancar el termini per presentar candidatures i  ciutadans, institucions i associacions ja poden votar algun dels cinc candidats:

Àngel Miret i Serra: Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, diplomat d’ESADE i actualment professor de la Universitat Pompreu Fabra. És funcionari de la Generalitat, on ha ocupat diversos càrrecs. Actualment és coordinador del Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades a Catalunya.

Mercè Molina i García: Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona i mediadora familiar des de l’any 2000. Està lligada als moviments feministes i la defensa dels drets humans des de l’Associació de Dones Juristes, de la qual ha estat presidenta.

David Bondia i Garcia: Doctor en dret internacional públic i relacions internacionals de la Universitat de Barcelona. Professor de graus, màsters i diverses universitats de tot el món. Membre actiu d’associacions i moviments socials en defensa dels drets humans, la pau i la justícia global.

Miquel Nadal i Borràs: Llicenciat en dret a la Universitat de Barcelona. Especialista en dret laboral, també en la branca penal i en casos de ciutadans en front de l’Administració pública i les entitats bancàries.

Maria Assumpció Vilà i Planas: Va estudiar secretariat i gestió d’empreses i a l’Escola d’Alts Estudis Mercantils de Barcelona. És la síndica de greuges de Barcelona actual, càrrec que exerceix des de l’any 2010.

Totes les persones empadronades a la ciutat i també les entitats o institucions amb domicili legal a Barcelona poden donar suport a un dels candidats. Tot el procés és anònim i s’ha de fer a través del web creat per a l’ocasió. Cadascun, però, només pot votar una vegada i per un sol candidat. Un cop tancat el termini de votació, l’Ajuntament valorarà el suport que ha rebut cada candidat. Després de consultar amb els grups municipals, l’alcaldessa proposarà al ple el nomenament definitiu d’un dels candidats.