L’Arquebisbat de Barcelona ha anul·lat el columbari que a mitjans de març es va començar a instal·lar a l’exterior de la parròquia de Sant Pius X, al barri del Congrés i els Indians. El columbari es trobava en un espai a l’aire lliure, propietat de l’Arquebisbat, però molt pròxim, a menys de 10 metres, dels edificis que l’envoltaven.

Les queixes dels veïns pel columbari no es van fer esperar quan van veure la instal·lació. Asseguren que no se’ls havia avisat del que es volia fer i que el lloc no era l’apropiat ni per als inquilins dels habitatges ni per als familiars que vindrien a vetllar les cendres.

Finalment es farà a l’interior

La reivindicació de la cinquantena de famílies afectades pel columbari va fer aturar les obres. De fet, l’Arquebisbat de Barcelona es va adonar que el columbari exterior no tenia l’informe tècnic favorable dels tècnics per instal·lar-s’hi.

Finalment, el columbari, amb capacitat per a 80 urnes, està previst que s’instal·li en un espai interior de la parròquia. De moment, els serveis tècnics de l’Arquebisbat estan tramitant el projecte. Els veïns, en espera de la notificació oficial, se senten satisfets amb el trasllat del columbari.