És el nou gimnàs del barri de Can Clos. L'espai ja havia funcionat abans com a equipament, però el 1997 es va convertir en magatzem i els veïns van decidir reivindicar-lo. PEDRO VALVERDE, president de l'Associació de Veïns de Can Clos "El distrito nos ha dado dinero pero no era el suficiente. Todo el barrio ha colaborado. Con prestación personal y sin cobrar un duro." JORDI MARTÍ, regidor del Districte de Sants Montjuïc "Volem que la gent se'n correponsabilitzi, s'ho senti més seu, s'ho estimi més. Creiem que el model és positiu perquè el protagonista no és l'Ajuntament sinó els veïns." Una gestió diferent per a l'únic equipament d'aquest caire que hi ha a la zona. ANTONIO ALVES, veí "Me parece estupendo porque que haiga una cosa de estas en el barrio hay gente que quiere hacer gimnasia y no tiene la posibilitdad de ir a otra parte que a lo mejor es muy cara." A partir del mes vinent s'obre per a tots els veïns, amb propostes com classes de salsa, txi kung o defensa personal.

Un nou mètode de gestió

El districte de Sants- Montjuïc ha invertit 15.000 euros per a la recuperació del gimnàs, una quantitat necessària però insuficient per tirar endavant l’equipament. Per això, els veïns de la zona han treballat cooperativament i de manera gratuïta per arreglar l’espai.

Després de mesos de feina, aquest diumenge s’ha inaugurat i tots els veïns han remarcat que l’equipament, adequat com a gimnàs però amb diversitat de funcions, era molt necessari per al barri. El gimnàs, cedit al casal de barri de l’Associació de Veïns de Can Clos,  és l’únic de la zona i ben aviat s’obrirà per a tots els veïns, amb propostes com classes de salsa, txi-kung o defensa personal.

D’altra banda, el consistori ha aprofitat per invertir 80.000 euros en petites reformes urbanístiques per millorar l’accessibilitat a la plaça del Mig i la mobilitat al centre de Can Clos. Per exemple, s’han situat fitons al voltant de la plaça, s’ha traslladat una parada d’autobús perquè no hi hagués problemes de mobilitat i s’ha decidit posar-hi un nou pas de zebra.