Aquesta fotografia ha permès construir un orfenat a Uganda. Aquesta altra, ha fet possible un grup de reforç escolar a gitanos nòmades de Romania. Són només alguns dels projectes guanyadors del premi Revela de Can Basté de 2012. Al concurs, s'hi presenten els fotògrafs juntament amb entitats solidàries per mostrar en imatges les necessitats d'un col·lectiu. El jurat reparteix fins a 80.000 euros per finançar alguns dels projectes solidaris presentats. PEPA ALGUACIL, coordinadora del CC Can Basté "El que té més pes és el projecte. Podríem dir que és un 35% el reportatge fotogràfic, i la resta seria el que és el projecte. Es mira la viabilitat del projecte, que es pugui dur a terme, que l'entitat que ho gestionarà tingui solvència, sigui fiable i que arribi al màxim de persones." El centre cívic exposa ara els finalistes i guanyadors d'enguany. Fotografies d'arreu del món, amb una cosa en comú. PEPA ALGUACIL, coordinadora del CC Can Basté "Sobretot és pobresa, pobresa portada a molts termes. L'incompliment dels drets socials, dels drets humans arreu del món. La discriminació vers les dones, per exemple, qüestions sanitàries moltes també, qüestions de pocs recursos per a ensenyament." De Barcelona, en destaquen les fotos dels immigrants de les naus de Poblenou o el casal d'infants del Raval. El premi Revela es finança a través de donacions anònimes. Els projectes triats tenen un marge de dos anys per fer-se realitat.

Els fotògrafs es presenten en equip amb una entitat o ONG solidària, i les instantànies mostren la realitat que pretenen canviar. El jurat reparteix 80.000 euros provinents de donacions anònimes entre diversos projectes guanyadors per tal de dur a terme una iniciativa concreta. Les ONG o entitats tenen un marge de dos anys per realitzar aquest projecte solidari.

Precisament, el Centre Cívic Can Basté mostra també els resultats de les donacions de 2012: la construcció d’un orfenat, el reforç escolar de gitanos nòmades a Romania o una millora de l’atenció sanitària a un col·lectiu de discapacitats són algunes de les materialitzacions del Revela 2012.