L’Ajuntament, SETEM i l’Agència Catalana de Cooperació s’han afegit a l’acció de Campanya Roba Neta per recordar i denunciar la tragèdia del Rana Plaza. El 24 d’abril del 2013 van morir 1.000 persones quan es va ensorrar una fàbrica de Bangladesh. Roba Neta creu que les males condicions de les instal·lacions i la precarietat laboral van ser la causa de l’accident.

Campanya Roba Neta ha fet diverses accions pel centre de la ciutat per commemorar el 5è aniversari  de la tragèdia del Rana Plaza. L’entitat ha aprofitat per denunciar la precarietat dels treballadors del sector del tèxtil a les grans fàbriques asiàtiques. Asseguren que aquesta situació va ser el que va provocar l’ensorrament de la fàbrica de Bangladesh del 2013 i que va provocar 1.000 morts i 2.300 ferits.

L’acció ha consistit a instal·lar diversos missatges a la plaça de Sant Josep Oriol i a simular morts en diversos escenaris del centre de la ciutat. L’encarregada d’aquesta escenificació ha estat la companyia de dansa italiana Insomnia.

No és la primera vegada que es commemora aquesta tragèdia a Barcelona.