Les afectades solen ser sobretot noies, a qui prenen mòbils, bosses de mà i objectes personals que deixen en barres i seients potser massa despreocupadament. Els autors dels robatoris són persones que aparenten ser clients i que vesteixen perfectament arreglats per no despertar sospites, fins al punt d’arribar a ballar amb les víctimes, com ha passat reiteradament a la discoteca Sutton, on es recomana deixar els abrics i jaquetes al guardaroba.

Ara, la campanya, en què s’han implicat també els cambrers -que informen la gent i els lliuren alguns dels 5.000 fulls de mà editats per l’Ajuntament-, busca frenar una espiral de robatoris (entre un 6 i un 7% més de furts) que, segons el regidor de Sarrià – Sant Gervasi, Joan Puigdollers, justifica que s’engegui aquesta campanya, que arrenca aquest cap de setmana i que es mantindrà fins al següent.

En total, es distribuiran 20.000 sotagots, a part dels fulls de mà i 500 adhesius que es col·locaran en llocs ben visibles dels 15 locals adherits a la iniciativa, com ara accessos, lavabos o penja-robes. En els fullets s’explica quina és la comissaria més propera on fer la denúncia, a més de sensibilitzar els joves del risc que suposa no controlar les pertinences.