L’entitat veïnal Assemblea de Vallcarca engega una campanya per evitar que l’Ajuntament enderroqui l’illa de cases coneguda com El Triangle. Són cinc edificis amb veïns i diversos espais comercials actius que es troben a l’avinguda de Vallcarca, entre el carrer de la Farigola i el de Cambrils. Tres d’aquests blocs podrien ser enderrocats.

Pèrdua d’habitatge públic i de patrimoni

L’Assemblea de Vallcarca demana que es mantinguin els acords veïnals. Asseguren que l’enderroc dels tres edificis reduiria els metres quadrats d’habitatge públic. Bianca Antunes, portaveu de l’Assemblea de Vallcarca, es pregunta quin urbanisme es vol fer al barri. “És un urbanisme d’enderrocar-ho tot, de tirar-ho tot i construir coses noves, o és un urbanisme de respectar la memòria d’un barri?”. De fet, lamenta que Vallcarca “ja ha patit molt amb l’enderroc de la seva memòria”. Per això, Antunes considera que mantenir aquests edificis és molt important.

El Triangle de Vallarca és un símbol de l’entrada al barri. Per això, els veïns denuncien que es perdria part de la memòria del patrimoni del barri.

1.000 signatures per salvar El Triangle de Vallcarca

La campanya de suports ha començat a través de la plataforma Change.org. L’objectiu és evitar que hi hagi més enderrocs al barri. El pròxim dia 11 de juliol s’acabarà el període per presentar al·legacions a la modificació del Pla General Metropolità de Vallcarca. Els veïns temen que no es respectin els acords per rehabilitar i no enderrocar El Triangle. Amb la nova campanya de recollida de signatures es pretén pressionar els grups municipals.

Aquests dies l’Assemblea de Vallcarca s’està reunint amb els partits polítics per explicar-los la posició de l’entitat abans de la votació.