Aquest dimarts al matí, s’ha presentat la campanya “Mou-te per un futur sense Alzheimer”, que durà a terme conjuntament TMB i la Fundació Pasqual Maragall. L’acció més visible és la mostra fotogràfica “Protagonistes de l’Alzheimer”, que es podrà veure fins al 10 de desembre al passadís d’enllaç de l’estació de Diagonal (L3 i L5). Aquesta exposició vol donar visibilitat no només a la malaltia, sinó també a les persones que de manera directa o indirecta hi estan relacionades. Hi participen vuit testimonis que expliquen la seva experiència des de diverses perspectives.

Una altra de les accions se celebrarà l’11 de novembre, amb la xerrada en línia “Gestió de la incertesa enfront de la malaltia”, a càrrec d’Ángeles Castillo, psicòloga i terapeuta de la Fundació Pasqual Maragall. I el 13 de desembre s’organitzarà l’activitat Pinta neurones. Infants i les seves famílies hauran de dibuixar de forma conjunta un mural.

Com en les edicions passades, aquest projecte és el resultat de les propostes dels treballadors i treballadores de TMB, en el marc del programa solidari Tria la teva causa i Mou-te.

Més de 900.000 persones a Espanya pateixen demències

L’Alzheimer és el responsable del 75 % de les demències que afecten més de 900.000 persones a Espanya. Això són una de cada 10 persones de
més de 65 anys, i un terç de les majors de 85 anys. Unes xifres que, en cas de no trobar-se tractaments modificadors, podrien duplicar-se l’any 2050, segons la Fundació Pasqual Maragall.

L’entitat recorda que l’Alzheimer és una malaltia que genera un “deteriorament cognitiu important, caracteritzat per la pèrdua de memòria, alteracions en el llenguatge, pèrdua del sentit de l’orientació i dificultat per a la planificació de tasques o la resolució de problemes. Aquest deteriorament sol anar acompanyat per canvis en la personalitat i el comportament”. Per això, des de la fundació remarquen la importància de seguir avançant en la investigació per trobar un tractament que pugui prevenir la malaltia.