És el moment d'agafar les ceres i dibuixar una estona. Aquesta és una de les activitats de lleure que es fan als nous campaments urbans gratuïts de l'Escola Baró de Viver a Sant Andreu. Hi van 52 nens que, des de les 10 del matí i fins a les 5 de la tarda (amb dinar inclòs), s'entretenen i es formen a la vegada. Aquests campaments també s'han organitzat a dues escoles públiques més, als barris de la Trinitat Nova i el Besòs. En total, hi participen 138 infants. Es tracta del Projecte Baobab, una iniciativa impulsada pel consistori en el marc del Pla de barris per garantir el dret a lleure dels nens que viuen en zones on no hi ha ofertes d'aquestes característiques, ni per vacances ni durant la resta de l'any. LAIA ORTIZ, tinenta d'alcalde de Drets Socials "El que vol és precisament (i reflecteix l'ànima del Pla de barris) respondre a aquestes vulnerabilitats, multiplicar les oportunitats d'aquests infants i joves per poder fer aquest tipus de jocs, però sobretot també consolidar projectes en el propi barri." El projecte pretén donar resposta, també, a l'augment de la desigualtat social, econòmica i educativa en determinats barris de la ciutat, entre els quals es troben els tres seleccionats per fer els campaments urbans d'aquest estiu. Cada campament compta amb un equip de sis professionals, la majoria d'ells joves que són del mateix barri o d'altres amb les mateixes necessitats. Aquest és el cas de l'Alba. ALBA ALAMILLO, monitora "I nosaltres donem exemple de que pot ser no hem sigut els millors estudiants del món però ara mateix estem aquí intentant educar-los a ells, i que ells puguin veure que som un referent." Les famílies han pogut escollir si volien inscriure-s'hi una quinzena o bé tot el mes, de l'1 al 26 d'agost. En aquesta prova pilot dels campaments, la majoria han triat el mes sencer.

Fins al 26 d’agost, tres escoles de la ciutat es converteixen en campaments que rebran prop de 140 nens per gaudir de l’estiu. 52 ho faran a l’Escola Baró de Viver, 42 a la Sant Jordi i 44 més a la Prim.

Es tracta del Projecte Baobab, una iniciativa que forma part del Pla de barris i que està impulsada per l’Ajuntament per garantir el dret a lleure dels nens que viuen en zones on no hi ha ofertes d’aquestes característiques, ni per vacances ni durant la resta de l’any.

De la mateixa manera, el Projecte Baobab també busca donar resposta a l’increment de la desigualtat social, econòmica i educativa als barris amb més conflictivitat de la ciutat, entre els quals es troben els tres seleccionats per fer els campaments urbans d’aquest estiu.