En partits qualificats d'alt risc com el d'avui, els bars de l'entorn del Camp Nou són material sensible. Els Mossos d'Esquadra ho saben i avui han reforçat la vigilància en aquests punts. "Aquí alguns es posaran contents i la policia després haurà de posar-se seriosa.” El protocol de seguretat que s'ha aplicat és l'habitual en aquests casos: la Guàrdia Urbana s'encarrega de gestionar el trànsit i combatre els furts a les zones amb més aglomeracions. D'altra banda, els Mossos d'Esquadra despleguen un dispositiu (avui reforçat) per prevenir incidents i reaccionar ràpidament si es produeixen. "Sí que he vist més agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana." "He vist una mica més de policia, però res exagerat." "Sí que hi havia més, una o dues més furgonetes en aquest carrer." ROCÍO ROMERO "La percepció dels veïns i els que venen habitualment al Camp Nou és que hi ha hagut més seguretat, però no exagerada. Sí que diuen que han vist més furgonetes policials en carrers com del del Comandant Benítez o el d'Arizala." El dispositiu policial, format per vehicles i agents de paisà, es mantindrà fins després que acabi el partit. L'objectiu és evitar que es produeixen agressions com el doble apunyalament ara fa un mes de dos seguidors del París Saint-Germain a Barcelona. Al carrer Felipe de Paz, on es va produir l'incident, els agents hi estaran ben atents, almenys fins a la mitjanit.

Aquest diumenge a les 21 h es fa el partit de Lliga entre el FC Barcelona i l’Atlètic de Madrid, amb el Camp Nou pràcticament ple. A les 19 h han començat a obrir les portes de l’estadi i els aficionats han anat entrant a l’estadi de manera ordenada i sense cap incident.

Com cada vegada que hi ha partit a can Barça, els voltants del Camp Nou es converteixen en un formiguer d’aficionats. La Guàrdia Urbana s’encarrega de gestionar-ne la mobilitat, de controlar el volum de vehicles i evitar que els carrers pròxims a l’estadi es col·lapsin. També és habitual que es reforci la vigilància contra furts o robatoris en zones de més aglomeracions.

Trobada d’alt risc

Els Mossos són els encarregats de mantenir l’ordre públic i per això, en aquestes ocasions d’alt risc, s’extremen els dispositius de seguretat. A més, avui hi ha dos precedents recents que fan que la policia hagi de plantejar-se més precaucions. De fet, tant els veïns del barri de les Corts com els aficionats del Barça habituals al Camp Nou asseguren que han detectat una mica més de presència policial, tot i que no exagerada, en carrers en què abans no s’aturaven tantes furgonetes com per exemple el del Comandant Benítez o el d’Arizala. Segons expliquen, era habitual veure-hi passar vehicles policials, però no unitats aturades al carrer tal com ha passat avui. On també s’ha concentrat bona part de la vigilància ha estat als bars, un dels punts sensibles en jornades com aquesta, i en carrerons dels entorns de l’estadi, on hi havia agents de paisà.

El 10 de desembre dos seguidors del París Saint – Germain van ser apunyalats a la sortida del Camp Nou, després de veure el partit entre el Barça i l’equip francès en un partit de Champions League. Aquest fet va fer reaccionar el director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, que va reconèixer que cal estar alerta i revisar els protocols de seguretat. Aquest incident va passar només 10 dies després que un ultra del Deportivo de la Corunya morís en una multitudinària baralla amb els ultres de l’Atlètic de Madrid a la ribera del riu Manzanares, just unes hores abans de disputar-se el partit entre els dos equips de futbol.