Els concentrats han caminat en silenci i agafats de la mà de l’Arc de Triomf fins al Parc de la Ciutadella. La consigna era que tothom que hi assistís anés vestit de blanc. A la primera fira hi havia una capçalera amb representats de les 17 entitats convocants. N’hi ha de molt diverses, però la majoria són religioses, com ara Budistes per la Pau, Musulmans de Catalunya, els Caputxins de Sarrià, la Comunitat Evangèlica Alemanya o l’Associació de dones Pakistaneses i Asiàtiques, entre altres. A més, han comptat amb el suport d’Òmnium Cultural.

La caminada ha estat convocada per mostrar el compromís de la societat catalana amb la pau. Alhora volia ser una resposta pacífica a “la repressió policial contra manifestants” el març passat durant la manifestació a la delegació del Govern espanyol. Concretament, la marxa ha nascut com a resposta a la petició d’una veïna de l’Eixample que va patir aquesta repressió.

Un parlament de l’activista Arcadi Oliveres ha precedit la caminada, que finalment ha acabat amb una meditació final a càrrec del monjo budista Wang Xin. Oliveres ha exalçat “el valor” de la caminada com a resposta “no violenta, pacífica i d’unitat” a la repressió.