Una cinquantena de veïns del camí de la Cadena s’han concentrat aquest dissabte per denunciar que fa més d’un any que esperen ser reallotjats en pisos de nova construcció i deixar les barraques on viuen. L’Ajuntament ja va fer el sorteig de claus a l’octubre perquè els habitatges ja estan construïts, però una dotzena de famílies encara viuen en condicions precàries. La concentració ha arribat fins al carrer de la Constitució, on han tallat el trànsit parcialment.

Algunes de les famílies del camí de la Cadena (una dotzena) fa més de 30 anys que viuen en barraques i en condicions molt precàries. Segons els veïns, després del sorteig de claus el mes d’octubre, el consistori els va dir que serien reallotjats abans de Nadal, però encara ara continuen sense resposta. Malgrat que, segons apunten els veïns, els han confirmat que les persones que viuen en set de les barraques podran canviar d’habitatge, hi ha cinc famílies més que encara no saben si també ho podran fer.

Les famílies afectades pel projecte de reurbanització de Can Batlló fa prop d’una dècada que esperen el reallotjament. El febrer de l’any passat preveien deixar les barraques en els mesos següents, però el calendari no s’ha complert. De fet, el camí de la Cadena és la darrera zona del barri de la Bordeta on encara hi ha barraques.