aula escola

(ACN) El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, assegura que té garanties de la ministra d’Educació, Pilar Alegría, que el Govern espanyol no demanarà l’execució de la sentència sobre el 25 % de castellà a les aules. En declaracions a RAC1, ha dit que la ministra li va traslladar aquest dimarts que el que faran és instar que es compleixi la nova llei d’educació estatal, la LOMLOE.

“No s’està exposant els directors dels centres a problemes”

El conseller també ha enviat una carta als directors dels centres educatius en què els insta a no fer cap canvi en els seus projectes lingüístics. A més, aprofita per agrair-los la tasca i els envia un missatge de tranquil·litat. “Tenim plena confiança en vosaltres i volem que seguiu treballant exactament com ho heu fet fins ara”, detalla.

Per Cambray, això no és passar responsabilitats als directors ja que la sentència va dirigida a ell mateix, que és qui l’assumeix. Cambray els ha garantit empara i ha assegurat que directors i docents poden estar “del tot tranquils”. “No s’està exposant els directors dels centres a problemes”, ha insistit. Afirma que l’única administració que pot instar a l’execució de la sentència és el Ministeri d’Educació.

Els tribunals s’han “inventat” el problema

El conseller acusa els tribunals d'”inventar-se” un problema ja que ja rebutjat que hi hagi conflicte lingüístic a les aules de Catalunya. En ser preguntat sobre si hi podia haver relació entre la decisió judicial i l’acord per establir un percentatge de català a l’audiovisual, ha afirmat que “tot és possible”.

L’executiu diu que la sentència s’ha d’executar i ho deixa en mans del TSJC

El Govern espanyol creu que la sentència del TSJC s’ha d’executar, com totes les sentències, “perquè és ferma”, però ja avança que no ho sol·licitarà expressament, perquè considera que qui ha de demanar-ne el compliment és el mateix TSJC, i no l’executiu espanyol. És el que han apuntat fonts del Ministeri d’Educació i també les ministres de Justícia i de Política Territorial, Pilar Llop i Isabel Rodríguez. Un cop les sentències són fermes, sostenen, a qui pertoca fer que s’executin és al tribunal sentenciador, i no al Govern espanyol.