El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, s’ha mostrat partidari que els alumnes es puguin treure la mascareta en interiors a les escolesdesprés de Setmana Santa. Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio en què ha detallat que “tenim moltes ganes de treure-la” perquè la decisió de retirar-les “s’està allargant massa”. En aquest sentit, s’ha alineat amb el conseller de Salut, que ara fa uns dies va assegurar que Catalunya “tiraria pel dret” i retiraria les mascaretes.

Cambray ha mostrat “tot el suport” al conseller Argimon, tot i matisar que es tracta d’una decisió sanitària. La setmana passada el conseller de Salut va defensar que és “moment d’anar a la normalització” i va recordar que Salut “fa setmanes” que demana l’eliminació progressiva de les mascaretes.

Salut volia retirar-les el 28 de febrer

Argimon va lamentar la tardança en la presa de decisió per part del Govern espanyol, sobretot tenint en compte que el decret que regula les mascaretes és estatal. El Departament de Salut volia començar a retirar les mascaretes a les escoles el 28 de febrer, després de les recomanacions dels pediatres, partidaris que els nens no la duguessin a l’aula.