interior centre comercial

La Cambra de Comerç de Barcelona ha posat en marxa una nova campanya de tests ràpids d’antígens als centres comercials de l’àrea metropolitana de Barcelona. L’objectiu és detectar possibles casos positius i el rastreig dels seus contactes just els dies abans dels àpats i les trobades familiars de Nadal.

Les proves es faran entre el 22 i el 24 de desembre a sis centres comercials: les Glòries, les Arenas, l’Illa Diagonal, La Maquinista, el Gran Via 2, i Màgic Badalona.

Les proves tindran un preu reduït

La Cambra fa una crida que es facin aportacions voluntàries al Fons de Solidaritat de l’ens per poder rebaixar el preu dels tests i fer-los “més accessibles a la ciutadania”. Les proves tindran un preu reduït, que dependrà dels diners recollits. En la prova pilot que es va fer a les Glòries, Granollers i la Llotja de Mar, els test costaven 30 euros, un preu sensiblement inferior al preu de mercat, que oscil·la entre els 50 i els 55 €.

Oriol Mitjà i Àlex Arenas hi donen suport

La iniciativa compta amb el suport de l’epidemiòleg de l’Hospital Germans Trias i Pujol Oriol Mitjà, i l’investigador de la Universitat Rovira i Virgili Àlex Arenas. Des de la Cambra indiquen que aquests tests ràpids “no són en sí una solució absoluta”. La voluntat de la campanya és “complementar i reforçar les mesures que s’han recomanat per fer aquest Nadal com més segur millor” .

Des de la Cambra també fan una crida a la participació de voluntaris que ajudin en la logística d’aquests punts de cribratge dels centres comercials.