Aquesta imatge no és del mes d'agost. Encara que no ho sembli, és d'avui. La calor ha omplert la platja de gent i no era estrany veure'ls a l'aigua en plena tardor. "Este año es horrible el calor que sigue heciendo, me gusta más el fresco y estamos como si fuera finales de agosto." "Hace más calor para el tiempo que estamos pero se está muy bien aquí, si hace sol estupendamente." "Les bones temperatures que omplen la platja també beneficien les guinguetes i els establiments que treballen al costat del mar. A ple mes de novembre les terrasses estan plenes." De fet, la temporada per aquests xiringuitos s'està allargant gràcies als dies assolellats com avui. PATRICIA PORTOLÉS coordinadora de La Guingueta: "Vam allargar fins al 13 de novembre l'any passat i aquest any tenim pensat allargar fins al 30 o 31, fins que tenim la llicència, podem allargar perquè el temps acompanya." "D'on vinc, el Canadà, fa molt fred, i aquí és estiu per mi, realment m'encanta el bon temps d'aquí." "Para los turistas del norte de Europa es sorprendente el venir aquí y encontrar un sol y un clima excelente para pasar en noviembre." A mig matí ha sortit boira que ha tapat el sol però els més agosarats han seguit a la platja.

Tres amics jubilats prenen el sol a les tovalloles, a tocar de l’aigua. Ben a prop d’ells, una família amb nens petits fa castells de sorra i es remullen els peus. Aquestes imatges pròpies de l’estiu s’han vist a Barcelona, en concret a la platja de la Barceloneta, en ple mes de novembre. Tots ells coincideixen que fa més calor que altres anys per aquestes dates.

Aquesta activitat afavoreix els sector de la restauració que treballa prop del mar. Ara les guinguetes fan el seu agost també al novembre. “Vam allargar fins al 13 de novembre l’any passat i aquest any tenim pensat allargar fins al 30 o 31, fins que tenim la llicència“, explica la Patrícia Portolés, coordinadora de La Guingueta.